Japán torta a "Dobos alapúak közül" - Flórának :)

2014-03-04

sponsored links


Az egyik kedvenc blogom, Flóra internetes naplója nemrég ünnepelte a 3. születésnapját. A nagy esemény kapcsán egy játék is kiírásra került, amelynek keretében Flóra kedvenc alapanyagainak - csokoládé, fahéj, marcipán, túró, mogyoróvaj - felhasználásával (egy vagy több kiválasztott kedvenccel) kellett készíteni valamit. 
 
Már amúgy is készültem a Dobos alapú klasszikus torták sorozatom kapcsán megsütni a Japán tortát, így ezt most Flórának ajánlom két kedvence felhasználásával: csokoládé, marcipán.

Flóra, Isten éltesse a blogodat és Téged nagyon sokáig! :)

Néhány szó a Japán tortáról és arról, hogy kerül a már fent említett klasszikusok közé: Ennek a tortának az alapja is doboslap ami meg van variálva színes marcipánlapokkal. A töltelék a csokikrém mellett vanília krém is. Ennek eredményeképp egy vidám, színes vágási felületet kapunk egy finom torta kóstolása mellett. :)


Hozzávalók:

Piskóta:
4db tojás
4 evõkanál cukor
4 evõkanál liszt

Krém:
3dl tej
3dkg vaníliás pudingpor
12dkg cukor
3dkg vaníliás cukor
10dkg étcsokoládé
25dkg margarin

~30dkg marcipán (rózsaszín és zöld)

4 tojásfehérjét kemény habbá vertem, hozzáadtam a cukrot és addig kevertem míg az fel nem olvadt a habban. Ekkor hozzáadtam a tojássárgákat egyenként, majd a lisztet. A lisztet széles fakanállal, lassú, keverõ mozdulatokkal vegyítettem a tésztába úgy, hogy minél kevésbé törjön meg az. Sütõpapírral fedett sütõlemezre 4 kerek lapot kentem ki belõle fél centi vastagon és 170 fokon készre sütöttem õket.
A  tejbõl, cukorból, pudingporból sûrû  krémet fõztem. Kétfelé osztottam, az egyik felébe beolvasztottam az étcsokoládét. Miután kihûlt, a margarint habosra kevertem majd szintén ketté osztottam, egyik felébe a vanília-, másikba a csokoládé puding ment.

A rózsaszín marcipánból 1, a zöldbõl 2 db kerek lapot nyújtottam, akkorát mint a doboslapok.

Az alábbi sorrendben töltöttem meg a tortát: doboslap-vaníliakrém-zöld marcipán lap-vaníliakrém-doboslap-vaníliakrém-doboslap-csokikrém-rózsaszín marcipán lap-csokikrém-doboslap-csokikrém és zöld marcipán lap.

Az oldalát bekentem a maradék csokikrémmel és körben apró krémpettyekkel díszítettem.



Folytats a blogon ... teller-cake.blogspot.com/2014/03/japa...

sponsored links

Keres?s